Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, video konferans aracılığıyla katıldığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından, basın toplantısı düzenleyerek coronavirüsü vakalarını açıkladı. Bakan Koca, Türkiye’nin coronavirüs kapsamında verdiği mücadele ve coronavirüsü hastaları hakkında son dakika verileri paylaşıyor. Bakan Koca, Hepimizin hayatını kolaylaştıracak yönlendirmelere ve kurallara ihtiyacımız var. Bu amaçla Toplum Bilimleri Kurulu adı verdiğimiz bir kurul oluşturduk. Bu kurul bize hayatı kolaylaştıracak kurallar sunacak. Yeni kurulun hayırlı olmasını diliyorum.” açıklamasını yaptı. 7 Nisan 2020 tarihine ait coronavirüs vaka ve ölüm sayısı açıklandı. Bugünkü vaka sayısı 3.892, vefat eden kişi sayısı 76 olarak açıklandı. Ayrıca Bakan Koca, “Türkiye genelindeki dağılımda İstanbul, Ankara, İzmir, Körfez, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak bu noktalarda yoğunluk fazla.” dedi.
Son dakika: Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede son durumu görüşmek için ikinci kez video konferans yöntemiyle bir araya gelmişti.
YENİ ÖNLEMLER ELE ALINDI
Sağlık Bakanlığının Bilkent Yerleşkesi’ndeki toplantı, saat 15.00’te başladı. Vaka artışı ve hastaların durumunun ele alınacağı toplantıda, tanı ile tedavi konusunda dünyadaki ve Türkiye’deki gelişmeler değerlendirildi ve yeni önlemler ele alındı.
SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA’NIN AÇIKLAMALARI
Saygı ve selamlarımı arz ederim. Bu süreçte dayanışma içinde olacağız. İzolasyon kuralını hayat tarzı haline getirmemiz gerekiyor. Bu virüs hepimizi eşit derece tehdit ediyor. Şimdi işbirliği yapma zamanıdır. Hepimizin çabası herhangi birimiz içindir. Dünyada ilk ciddi tedbirlerin alınmadığı dönemde bile ilk ciddi tedbirleri aldık. Bu da bilim kurulu idi. Tavsiye kararları ulusal politikalara rehberlik etti. Toplum olarak hastalığa karşı daha iyi organize olabilmemiz için farklı ihtiyaçlar çıktı. Yapılacak yönlendirmelere gerek duyuyoruz.
YENİ BİR KURUL KURULDU: TOPLUM BİLİMLERİ KURULU
Hepimizin hayatını kolaylaştıracak yönlendirmelere ve kurallara ihtiyacımız var. Bu amaçla Toplum Bilimleri Kurulu adı verdiğimiz bir kurul oluşturduk. Bu kurul bize hayatı kolaylaştıracak kurallar sunacak. İlk toplantısını önümüzdeki günlerde yapacak olan yeni kurulun hayırlı olmasını diliyorum.
7 NİSAN 2020 TARİHİNE AİT CORONAVİRÜSÜ VAKALARI VE VEFAT EDEN KİŞİ SAYISI
7 Nisan 2020 tarihine ait Türkiye’deki coronavirüs vaka ve ölüm sayısı açıklandı. Bugünkü test sayısı 20.023, vaka sayısı 3.892, vefat eden kişi sayısı 76 olarak açıklandı. Bugün iyileşen hasta sayısı ise 256 olarak açıklandı.
Buna göre Türkiye’de toplam coronavirüsü sayıları şu şekilde:
- Toplam test: 228.868
- Toplam vaka: 34.109
- Toplam vefat eden: 725
- Toplam iyileşen hasta: 1.582

Yorum Yap